SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LX, Nr. 4, An 2014
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Societatea Romana de Stomatologie ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

DETERMINAREA STARII DE TENSIUNE SI DEFORMATIE IN IMPLANT SI MEDIUL DE IMPLANTARE CU METODA ELEMENTELOR FINITE

, and

REZUMAT 

Obiective. Studiul de faţă constituie o abordare originală a calculului stării de tensiune în implant şi în mediul de implantare reprezentat de osul înconjurător implantului.
Material şi metodă. În efectuarea calculului se foloseşte un model foarte fidel al implantului realizat cu ajutorul metodei elementelor finite şi care conţine întreaga structură implicată în studiul problemei, şi anune: implantul şi mediul de implantare, cu două tipuri de os, trabecular şi cortical. Încărcările ce modelează forţele masticatorii sunt de tip axial.
Rezultate. Calculul efectuat permite obţinerea distribuţiei tensiunii, deplasării şi factorului de siguranţă în implant şi în os şi este utilizat pentru a evalua riscul din punct de vedere biomecanic în ceea ce priveşte stabilitatea implantului.
Concluzii. Metoda utilizată permite simularea unor situaţii clinice, oferind astfel informaţii complementare importante clinicianului cu privire la evoluţia situaţiei clinice a pacientului.

Cuvinte cheie: restaurare implanto-protetică, adresabilitate, studiu, mediu urban

Full text | PDF

Leave a Reply