SELECT ISSUE

Romanian Journal of Stomatology | Vol. LX, No. 4, Year 2014
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJS și SRS oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

DETERMINAREA STARII DE TENSIUNE SI DEFORMATIE IN IMPLANT SI MEDIUL DE IMPLANTARE CU METODA ELEMENTELOR FINITE

, and

REZUMAT 

Obiective. Studiul de faţă constituie o abordare originală a calculului stării de tensiune în implant şi în mediul de implantare reprezentat de osul înconjurător implantului.
Material şi metodă. În efectuarea calculului se foloseşte un model foarte fidel al implantului realizat cu ajutorul metodei elementelor finite şi care conţine întreaga structură implicată în studiul problemei, şi anune: implantul şi mediul de implantare, cu două tipuri de os, trabecular şi cortical. Încărcările ce modelează forţele masticatorii sunt de tip axial.
Rezultate. Calculul efectuat permite obţinerea distribuţiei tensiunii, deplasării şi factorului de siguranţă în implant şi în os şi este utilizat pentru a evalua riscul din punct de vedere biomecanic în ceea ce priveşte stabilitatea implantului.
Concluzii. Metoda utilizată permite simularea unor situaţii clinice, oferind astfel informaţii complementare importante clinicianului cu privire la evoluţia situaţiei clinice a pacientului.

Cuvinte cheie: restaurare implanto-protetică, adresabilitate, studiu, mediu urban

Full text | PDF

Leave a Reply