SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXI, Nr. 4, An 2015
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJS has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

UTILIZAREA TROMBOCITELOR BOGATE IN FIBRINA (PLATELET RICH FIBRIN – PRF) IN IMPLANTOLOGIA ORALA. STUDIU DE CAZ

, , and

REZUMAT 

Terapia prin implanturi dentare bazată pe principiul osteointegrării a cunoscut o expansiune importantă în domeniul stomatologiei în ultimii ani. Reabilitarea prin implanturi dentare reprezintă o procedură des întâlnită în zilele noastre în restaurarea danturii pacienţilor parţial edentaţi sau edentaţi total. O problemă privind reabilitarea prin implanturi dentare apare în momentul în care pacientul nu prezintă o ofertă osoasă suficientă pentru a permite inserarea implanturilor în condiţii de siguranţă. În aceste cazuri, clinicianul este nevoit să apeleze la intervenţii suplimentare pentru a crea o lăţime şi o înălţime suficientă a suportului osos în vederea inserării implanturilor. Una dintre cele mai populare proceduri este reprezentată de regenerarea osoasă ghidată (GBR – guided bone regeneration), care constă în plasarea unei membrane la nivelul defectelor osoase. Trombocitele bogate în fibrină (PRF – plateled rich fibrin) reprezintă un concentrat trombocitar de generaţia a II-a, care oferă chirurgului implantolog acces la factorii de creştere printr-o tehnologie simplă şi de actualitate. Aceşti factori de creştere, care sunt autologi, netoxici şi non-imunogenici, cresc şi accelerează căile rege nerării osoase normale. (1)

Cuvinte cheie: PRF (Platelet Rich Fibrin), CBCT (Cone Beam Computer Tomography), membrană PRF, augmentare osoasă

Full text | PDF

Leave a Reply