SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 1, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJS și SRS oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

CONSECINTELE REMANENTEI REZIDUULUI DE HIDROXID DE CALCIU IN CANALUL RADICULAR

, , , , , and

REZUMAT 

Îndepărtarea germenilor din sistemul endodontic se realizează atât prin instrumentare, acompaniată de utilizarea iriganţilor endodontici, cât şi, în situaţii precise, prin intercalarea medicaţiei intracanalare.
Pornind de la aceste particularităţi, s-a dorit o actualizare şi o trecere în revistă a atributelor hidroxidului de calciu, punându-se accent pe necesitatea îndepărtării în măsură importantă a reziduului de hidroxid de calciu înaintea efectuării obturaţiei de durată a canalului radicular. Persistenţa reziduului de hidroxid de calciu după îndepărtarea pansamentului medicamentos interferează cu difuzia sigilantului în canaliculele dentinare.

Cuvinte cheie: hidroxid de calciu rezidual, biofilm endodontic, sigilant

Full text | PDF

Leave a Reply