SELECT ISSUE

Romanian Journal of Stomatology | Vol. LXI, No. 1, Year 2015
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJS și SRS oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

CONTRIBUTII LA STUDIUL MINIIMPLANTURILOR DE ANCORAJ ORTODONTIC

, , and

REZUMAT

Implanturile ortodontice, numite şi miniimplanturi sau dispozitive pentru ancoraj temporar, au fost concepute pentru a răspunde unor necesităţi de biomecanică ortodontică. Având în vedere rolul pe care îl are, şi anume acela de a asigura rezistenţa la mişcările dentare nedorite, ancorajul este ales în funcţie de principalii factori care influenţează calitatea actului medical ortodontic. Dintre aceştia, factori precum calitatea locală a osului, spaţiul disponibil (în mod deosebit în cazul inserţiei interradiculare), grosimea gingiei ş.a. trebuie corelaţi cu cei care privesc designul miniimplantului, respectiv factorii geometrici şi dimensionali care se iau în considerare la proiectarea acestora şi care definesc stabilitatea miniimplantului.

Lucrarea prezintă în sinteză o parte dintre rezultatele cercetărilor care vizează analiza principalilor factori de care depinde stabilitatea miniimplanturilor de ancoraj utilizate în ortodonţie şi modalităţile de evaluare a acesteia prin utilizarea de miniimplanturi originale (proiectarea formei şi dimensiunilor) şi a unui echipament de încercare la tracţiune pentru evaluarea forţei la dezinserţia miniimplantului, adecvat şi adaptat condiţiilor de încercare.

Cuvinte cheie: ancoraj temporar, implant ortodontic, pasul filetului, forţa de tracţiune, forma filetului

Full text | PDF

Leave a Reply