SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 1, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJS și SRS oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

EVOLUTIA RESORBTIEI RADICULARE EXTERNE INFLAMATORII DE CAUZA TRAUMATICA. CAZ CLINIC

, , and

REZUMAT 

Tratamentul endodontic este indicat de regulă în cazul traumatismelor dentare asociate cu resorbţie radiculară inflamatorie. În acest context descriem evoluţia şi conduita terapeutică în cazul a două tipuri de rezorbţie radiculară prezente la acelaşi pacient. Scopul tratamentului endodontic este acela de a stagna procesul resorbtiv activ, eliminând infecţia şi inflamaţia, permiţând astfel regenerarea osoasă.
Diagnosticul precoce este crucial în managementul resorbţiei radiculare externe deoarece rapiditatea cu care este aplicat tratamentul endodontic influenţează severitatea consecinţelor pe termen lung asupra dintelui în cauză.

Cuvinte cheie: resorbţie radiculară, hidroxid de calciu, clorhexidină, traumatism dentar

Full text | PDF

Leave a Reply