SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 3, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJS has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

GRADUL DE SATISFACTIE AL PACIENTILOR DE VARSTA A TREIA IN RAPORT CU TRATAMENTUL PROTETIC

, and

REZUMAT

Satisfacţia pacienţilor reprezintă unul dintre indicatorii de bază în aprecierea calităţii serviciilor medicale oferite. Obiectivul acestui studiu este evaluarea gradului de satisfacţie referitor la tratamentul protetic al
persoanelor de vârsta a treia. Studiul a fost realizat pe un lot de 24 de subiecţi împărţiţi în trei grupe în funcţie de varianta de tratament aleasă: tratament protetic fix, tratament protetic mobilizabil, tratament protetic mobil. Pentru aflarea gradului de satisfacţie al pacienţilor, s-a folosit un chestionar de satisfacţie completat la sfârşitul tratamentului şi 6 luni mai târziu. Pacienţii sunt mulţumiţi de serviciile primite indiferent de tipul lucrării. Când sunt mai multe alternative de tratament pacientul va dori să aleagă în funcţie de avantajele promise, costul şi eficacitatea tratamentului. Gradul de satisfacţie al pacienţilor seniori este legat de tipul restaurării protetice şi este mai mare la 6 luni decât la finalul tratamentului.

Cuvinte cheie: tratament protetic, pacienţi seniori, satisfacţia tratamentului

Full text | PDF

Leave a Reply