SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXI, Nr. 3, An 2015
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJS has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

IMPACTUL ANTRENAMENTULUI DETERMINARII CULORII DINTILOR ASUPRA PERCEPTIEI ESTETICII DENTARE

, , and

REZUMAT

Obiective. Persoanele cu estetică facială atractivă sunt considerate a fi mai capabile, mai inteligente, mai responsabile şi mai bine integrate social, iar estetica facială este influenţată de expresivitate, simetrie, contur şi culoarea dinţilor. Determinarea corectă a culorii dinţilor este un pas critic pentru un rezultat protetic reuşit, iar fiabilitatea identificării precise de către medicul practician necesită instruire şi exerciţiu în practici vizuale repetitive.

Material şi metodă. Acest studiu a urmărit sub aspect comparativ evoluţia impactului determinării culorii asupra percepţiei dentare în cadrul unui grup de studenţi anul V de la Facultatea de Medicină Dentară prin folosirea exerciţiului de determinare a culorii Tooth Training Box ce are la bază principiul cheii de culori 3-D Master.

Rezultate. Prin folosirea exerciţiilor de antrenament a determinării culorii s-a obţinut o mai bună înţelegere a principiilor de determinare a culorii, a rolului acesteia în estetica zâmbetului, dar şi o creştere importantă în corectitudinea determinării culorii şi a încrederii practicianului în această procedură.

Concluzii. Folosirea unui protocol de evaluare estetică care traduce culoarea dinţilor într-un limbaj universal pentru medici şi pentru tehnicienii dentari are un impact semnificativ în estetica dentară.

Cuvinte cheie: Tooth Training Box, culoarea dinţilor, cheia 3D Master, estetică dentară

Full text | PDF

Leave a Reply