SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 4, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJS și SRS oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

INFLUENTA TRATAMENTULUI DE SUPRAFATA ASUPRA STABILITATII MINI-IMPLANTURILOR ORTODONTICE

, , and

REZUMAT

Mini-implanturile ortodontice au adus noi perspective asupra tratamentului ortodontic prin capacitatea lor de a asigura ancoraj maxim în condiţiile unei complianţe minime a pacientului. Biomaterialele din care sunt fabricate mini-implanturile sunt oţelul, aliajul crom-cobalt, titanul comercial pur şi aliajul de titan tipul 5. Acestea influenţează tipul de răspuns celular în ţesutul gazdă, stabilitatea dispozitivului şi, în final, succesul clinic al acestuia. Cercetările recente au venit în întâmpinarea necesităţii clinicienilor de a spori stabilitatea acestor dispozitive printr-o serie de modificări ale suprafeţei care vine în contact cu ţesutul osos.
Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze metodele utilizate ca tratament de suprafaţă în cazul mini-implanturilor ortodontice şi să evalueze datele cu privire la influenţa acestora asupra stabilităţii dispozitivelor.
Lucrarea reprezintă o sinteză a datelor existente în literatura de specialitate, bazată pe includerea în analiză a articolelor ştiinţifice relevante pentru tema de faţă.

Cuvinte cheie: mini-implanturi ortodontice, tratament de suprafaţă, biomaterial

Full text | PDF

Leave a Reply