SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 4, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Societatea Romana de Stomatologie ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

INFLUENTA TRATAMENTULUI DE SUPRAFATA ASUPRA STABILITATII MINI-IMPLANTURILOR ORTODONTICE

, , and

REZUMAT

Mini-implanturile ortodontice au adus noi perspective asupra tratamentului ortodontic prin capacitatea lor de a asigura ancoraj maxim în condiţiile unei complianţe minime a pacientului. Biomaterialele din care sunt fabricate mini-implanturile sunt oţelul, aliajul crom-cobalt, titanul comercial pur şi aliajul de titan tipul 5. Acestea influenţează tipul de răspuns celular în ţesutul gazdă, stabilitatea dispozitivului şi, în final, succesul clinic al acestuia. Cercetările recente au venit în întâmpinarea necesităţii clinicienilor de a spori stabilitatea acestor dispozitive printr-o serie de modificări ale suprafeţei care vine în contact cu ţesutul osos.
Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze metodele utilizate ca tratament de suprafaţă în cazul mini-implanturilor ortodontice şi să evalueze datele cu privire la influenţa acestora asupra stabilităţii dispozitivelor.
Lucrarea reprezintă o sinteză a datelor existente în literatura de specialitate, bazată pe includerea în analiză a articolelor ştiinţifice relevante pentru tema de faţă.

Cuvinte cheie: mini-implanturi ortodontice, tratament de suprafaţă, biomaterial

Full text | PDF

Leave a Reply