SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LX, Nr. 4, An 2014
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Societatea Romana de Stomatologie ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

OPTIMIZAREA ASPECTULUI ESTETIC PRIN METODA FATETARII

, , and

REZUMAT 

Disfuncţia fizionomică se referă la modificările localizate la nivelul dinţilor frontali, ce antrenează o alterare a armoniei dento-dentare, dento-alveolare şi dento-faciale, cu consecinţe negative asupra propriei imagini, ca şi a celei percepute de anturaj.
Scopul lucrării este de a evidenţia soluţiile terapeutice morfofuncţionale la nivelul dinţilor anteriori, la pacienţii care prezintă disfuncţii fizionomice.
Material şi metodă. Pentru realizarea studiului au fost examinaţi 158 de pacienţi, 100 de femei şi 58 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, care prezentau disfuncţii fizionomice.
Rezultate şi discuţii. Tratamentul disfuncţiilor fizionomice cu ajutorul faţetelor din porţelan, spre deosebire de faţetele directe din răşini compozite, a evidenţiat o serie de avantaje şi dezavantaje.
Concluzii. Alegerea şi aplicarea tratamentului trebuie individualizate la fiecare caz în parte.

Cuvinte cheie: estetică, dinţi anteriori, disfuncţie fizionomică, faţete

Full text | PDF

Leave a Reply