SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXI, Nr. 1 An 2015
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Societatea Romana de Stomatologie ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

REABILITAREA ESTETICA A APARATULUI DENTO-MAXILAR PRIN RESTAURARI CERAMICE PE SUPORT DE ZIRCONIU – PREZENTARE DE CAZ

, , and

REZUMAT

Introducere. În ultimii ani, confecţionarea unor restaurări protetice cu o estetică deosebită a reprezentat o provocare constantă pentru medicul dentist. Noile materiale şi tehnologii de obţinere a reabilitărilor protetice fixe fără suport metalic au o contribuţie importantă în obţinerea esteticii dentare.
Prezentare de caz. În lucrarea de faţă vă prezentăm cazul unei paciente care a solicitat refacerea tratamentului protetic din regiunea maxilară din considerente estetice.
Concluzii. Utilizarea în practica stomatologică curentă a coroanelor de ceramică pe suport de zirconiu a reprezentat un pas important pentru obţinerea unor restaurări cu estetică superioară, mult mai bine integrate şi tolerate de ţesuturile dento-parodontale. Pacienţii sunt la ora actuală mult mai bine informaţi şi solicită reabilitări orale moderne, din materiale cu o biocompatibilitate crescută şi cu un aspect cât mai apropiat de natural.

Cuvinte cheie: estetică, reabilitare orală complexă, zirconiu, ceramică dentară

Full text | PDF

Leave a Reply