SELECT ISSUE

Romanian Journal of Stomatology | Vol. LXI, No. 1, Year 2015
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJS has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

STUDIU DE MICROSCOPIE A SUPRAFETELOR BRACKET-URILOR METALICE SI CERAMICE

and

REZUMAT

Cunoaşterea cât mai amănunţită a caracteristicilor aparatelor cu care lucrăm este foarte importantă deoarece ne ajută să înţelegem mai bine indicaţiile, contraindicaţiile, punctele forte şi posibilele neajunsuri ale acestora. Elementele structurale de design joacă un rol extrem de important în acest context. Una dintre cele mai des folosite metode de investigare a acestora este reprezentată de microscopia electronică de baleiaj. Folosind un microscop electronic de baleiaj am studiat aspectele de microstructură de suprafaţă ale unor bracket-uri metalice şi ceramice. Rezultatele arată că fiecare dintre acestea posedă caracteristici de design care ajută la transmiterea forţelor ortodontice. Aceste caracteristici diferă drastic, ca formă, de la un tip de bracket-uri la celălalt, fiind vorba în cazul bracket-urilor metalice de o reţea cu ochiuri pătrate sau romboidale, iar în cazul celor ceramice de aspectul de granule dispersate pe suprafaţă.

Cuvinte cheie: bracket-uri, microscopie electronică de baleiaj (SEM), detalii de microstructură, reţea, granule

Full text | PDF

Leave a Reply