SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 1, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJS și SRS oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Plagiatul – în actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]

STUDIU PRIVIND EFECTUL TRATAMENTULUI ENDODONTIC REALIZAT CU LASER DIODA 940 NM

, , , , and

REZUMAT 

Scopul acestui studiu este de a stabili efectul laserului diodă cu lungimea de undă de 940 nm în tratamentul endodontic, prin iradierea canalelor în mai multe etape de tratament, combinată cu soluţiile standard de lavaj.
Material şi metodă. Studiul s-a realizat pe 16 dinţi monoradiculari extraşi în scop ortodontic sau care prezentau leziuni parodontale şi grad de mobilitate 3-4. Dinţii au fost supuşi unui protocol endodontic şi unui protocol laser, urmând ca apoi să fie făcută analiza SEM.
Rezultate. Creşterea numărului de cicluri determină eliminarea stratului de smear layer şi a debriurilor cu deschiderea canaliculelor dentinare.
Concluzii. Laser dioda 940 nm poate fi utilizată în siguranţă şi eficient în tratamentele endodontice, fără efecte nocive asupra ţesuturilor parodontale. Utilizarea laserului diodă 940 nm în tratamentul endodontic are un efect sinergic cu tratamentul realizat cu lavajul standard.

Cuvinte cheie: laser dioda, smear layer, SEM

Full text | PDF

Leave a Reply