SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 1, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Societatea Romana de Stomatologie ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

STUDIU PRIVIND EFECTUL TRATAMENTULUI ENDODONTIC REALIZAT CU LASER DIODA 940 NM

, , , , and

REZUMAT 

Scopul acestui studiu este de a stabili efectul laserului diodă cu lungimea de undă de 940 nm în tratamentul endodontic, prin iradierea canalelor în mai multe etape de tratament, combinată cu soluţiile standard de lavaj.
Material şi metodă. Studiul s-a realizat pe 16 dinţi monoradiculari extraşi în scop ortodontic sau care prezentau leziuni parodontale şi grad de mobilitate 3-4. Dinţii au fost supuşi unui protocol endodontic şi unui protocol laser, urmând ca apoi să fie făcută analiza SEM.
Rezultate. Creşterea numărului de cicluri determină eliminarea stratului de smear layer şi a debriurilor cu deschiderea canaliculelor dentinare.
Concluzii. Laser dioda 940 nm poate fi utilizată în siguranţă şi eficient în tratamentele endodontice, fără efecte nocive asupra ţesuturilor parodontale. Utilizarea laserului diodă 940 nm în tratamentul endodontic are un efect sinergic cu tratamentul realizat cu lavajul standard.

Cuvinte cheie: laser dioda, smear layer, SEM

Full text | PDF

Leave a Reply