SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 1, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805
DOI: 10.37897/RJS

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJS has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

UTILIZAREA FIBRINEI BOGATE IN TROMBOCITE (PRF) IN SCOPUL SCADERII RESORBTIEI POSTEXTRACTIONALE A CRESTEI EDENTATE. CAZ CLINIC

, , , and

REZUMAT 

PRF (platelet rich-fibrin), sau fibrina bogată în trombocite, reprezintă biomaterialul ideal în augmentarea alveolelor postextracţionale, fiind o sursă importantă de fibrină şi trombocite proprii pacientului şi reprezentând în acelaşi timp matricea de bază în cadrul oricărui fenomen de osteogeneză. Prin tehnica nouă de obţinere numită A(advanced)-PRF se îmbogăţeşte cheagul de fibrină şi cu o serie de celule din seria albă, în special monocite. Multitudinea de factori de creştere şi de citokine ce se eliberează treptat din cheagul de fibrină reprezintă secretul procesului de osteoformare în cadrul tehnicilor de prezervare a crestei alveolare utilizând PRF.

Cuvinte cheie: PRF (platelet rich-fibrin), leucocite, monocite, resorbţie postextracţională

Full text | PDF

Leave a Reply