SELECT ISSUE

Revista Romana de STOMATOLOGIE - Romanian Journal of Stomatology, Vol. LXII, Nr. 4, An 2016
ISSN 1843-0805  |  e-ISSN 2069-6078
ISSN-L 1843-0805

Indexed in / abstracted by

Thomson Reuters Embase
Scopus Cross-ref
Index Copernicus
Ulrichs Ebsco Host
Medline - Ebsco PubMed

HIGHLIGHTS

Premiul Societatii pentru autori

Incepand cu 2016, Societatea Romana de Stomatologie ofera Premiul Societatii - pentru autorii celor mai bune articole stiintifice publicate [...]

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

VARIANTA TERAPEUTICA PENTRU REABILITAREA FUNCTIEI ESTETICE LA TINERI

, , , and

REZUMAT

Obiective: Demonstrarea efectului estetic al tratamentului ortodontic de aliniere a arcadelor dentare în zona frontală, în vederea îmbunătăţirii zâmbetului.
Material şi metodă: Evaluare clinică şi imagistică a 4 cazuri clinice care au solicitat reabilitarea funcţiei estetice. Decizia terapeutică a fost stabilită după un consult interdisciplinar între medicul dentist curant, ortodont, chirurg şi protetician. Pentru a răspunde solicitării pacienţilor, a fost iniţiat tratamentul ortodontic, cea mai biologică alternativă terapeutică, chiar dacă a fost necesară extracţia bilaterală a unor premolari.
Rezultate: Comparând, clinic şi prin fotografii extra şi intraorale, statusul iniţial şi final al pacienţilor, am stabilit că s-a realizat o îmbunătăţire evidentă a esteticii pacienţilor, aceştia exprimându-şi satisfacţia.
Concluzii: Tratamentul ortodontic reprezintă prima opţiune terapeutică, cu rezultate estetice deosebite, în cazurile de incongruenţă dento-alveolară prin lipsă de spaţiu.

Cuvinte cheie: tratament ortodontic, incongruenţe dento-alveolare, estetică, zâmbet

Full text | PDF

Leave a Reply